IBBA2017

IBBA 2017
Best of Brass

INTERNATIONAL BELGIAN BRASS ACADEMY
5de editie – 9 tot 15 april 2017 – Harelbeke

Belgian Brass

Dit ensemble verwierf doorheen de jaren zijn faam in binnen- en buitenland, door het brengen van subtiel samenspel en sprankelende kamermuziek in een breed en uiteenlopend repertoire, dat alle stijlen en genres omvat, van renaissance tot hedendaagse muziek. Een ander uniek en specifiek aspect van Belgian Brass weerspiegelt zich in zijn bezetting, samengesteld uit 10 prominente koperblazers en 2 gerenommeerde slagwerkers, allen verbonden aan professionele symfonieorkesten met Europese uitstraling.

IBBA 2017

De ‘International Belgian Brass Academy’ of kortweg ‘IBBA’ vindt sinds 2013 plaats in de stad Harelbeke, waar het mede door de steun van een cultureel geëngageerd stadsbestuur een vast onderdak kreeg. IBBA is een muziekfestival dat 2-jaarlijks georganiseerd wordt door ‘Belgian Brass’. Sinds de 1ste editie geniet dit festival een reputatie tot ver buiten de landsgrenzen en blijft het gestaag aan bekendheid winnen. De sleutel tot het artistiek succes ligt in de beoogde doelstelling, nl. een symbiose creëren tussen enerzijds een pedagogisch platform en anderzijds een artistiek hoogstaande concertreeks. Het festival omvat dus m.a.w. een ruim aanbod van specifieke master classes, workshops en clinics, door gerenommeerde docenten, in combinatie met een uitzonderlijke reeks van recitals en concerten door internationale topsolisten en ensembles. IBBA is mede hierdoor uitgegroeid tot een zeer uniek en bijzonder evenement. Men zou het kunnen catalogeren als ‘klassiek’ festival, maar het heeft evenzeer een hoog ‘cross-over’ gehalte waarbij andere genres, zoals jazz, salsa, pop tot wereldmuziek niet worden gemeden. Vaak versmelten deze dan ook op eenzelfde podium tot een zeer verrassend geheel. Het muzikaal aanbod is zeer gevarieerd, en laat het publiek proeven van nieuwe en buitengewone muzikale combinaties. Belgian Brass heeft in de editie van 2017 andermaal een artistiek hoogstaand, aantrekkelijk en heel apart programma uitgedacht, toegankelijk voor voor jong en oud!

Best of Brass

Met de steun van onze partners, sponsors en de stad Harelbeke, zal het ensemble ‘Belgian Brass’ u op de 5de IBBA (van 9 t.e.m. 15 april 2017) andermaal verrassen met een prachtig muzikaal aanbod. Het ‘beste van de koperblazers’, ‘Best of Brass’, zal u doen genieten en in vervoering brengen… van klassiek, over jazz naar wereldmuziek via salsa… Het wordt een muzikaal gebeuren met ongeëvenaarde virtuositeit en artistieke kwaliteit ten top… Solisten en ensembles van wereldformaat zullen het beste van zichzelf geven gedurende de ganse festival-week in CC Het Spoor!