Masterclasses

Voor het pedagogische luik in IBBA 2017 worden internationaal gerenommeerde docenten uitgenodigd om de talrijke studenten van alle niveaus uit binnen- en buitenland een fantastisch lessenpakket te kunnen aanbieden.  U kan een volledige week les volgen bij de verschillende docenten of kiezen om één dag langs te gaan bij uw favoriete artiest. Alle stages gaan door van 9 tot 15 april 2017 in de Stedelijke Academie Peter Benoit – Toekomststraat 29 Harelbeke.

PRIJZEN

€300 (volledige week les + toegang tot alle concerten tijdens iBBA 2017, exclusief overnachtingen en maaltijden/drank)
€65 (één dag les, exclusief overnachtingen en maaltijden/drank)

LESSEN

– koperstage voor trompet: individuele les voor trompettisten ongeacht het niveau.
– koperstage voor hoorn: individuele les voor hoornisten ongeacht het niveau.
– koperstage voor trombone: individuele les voor trombonisten ongeacht het niveau.
– koperstage voor euphonium: individuele les voor euphonium- en baritonspelers ongeacht het niveau.
– koperstage voor tuba: individuele les voor tubisten ongeacht het niveau.

INSCHRIJVEN

– telefonisch via 0491 227 891 (Katrien Van Hoecke)
katrien@belgianbrass.be (mail uw naam, instrument, niveau, en keuze week- of dagstage)

Trompetten

Ronald Romm (verenigde staten)

Ronald Romm, een performer die wereldwijd is verschenen op de podia van bijna alle grote concertzalen, muziekfestivals en internationale muziek conferenties, wordt algemeen erkend als een van de vooraanstaande trompettisten en clinici van vandaag. Geboren in New York was hij een wonderkind die zijn carrière als solist begon op de leeftijd van 10. Op de leeftijd van 12 was hij lid van de band van zijn familie, de Romm Antics En op zijn 18de was hij al een veteraan freelance trompettist in Los Angeles. Ronald was regelmatig te zien en te horen met de Los Angeles Brass Ensemble en Los Angeles Brass Society, Dr. Lester E. Remsen, directeur van het Los Angeles Philharmonic Orchestra en de Los Angeles Brass Quintet. Na een paar jaar aan de University of Southern California verhuisde Ron naar New York. Hij ging naar de Juilliard School, waar hij zijn bachelor- en masteropleidingen behaalde bij William Vacchiano, legendarische leraar en voormalig Principal Trompet van het New York Philharmonic Orchestra. In New York City vestigde Ron zich als een top freelance muzikant. Uitvoeringen met de Radio City Music Hall Symphony Orchestra, het New York Philharmonic, Broadway shows, kerk concerten, het circus en Ice shows. Ron is professor trompet aan de Universiteit van Illinois.

Jose Chafer (Spanje)

Jose Chafer Mompó werd geboren in l’Olleria. Hij begon zijn studies aan de Muziekvereniging oTolis town en studeerde verder aan het Conservatorio Profesional of Onteniente, waar hij de titel van hoogleraar trompet verkreeg. Mr. Mompó speelde samen met de symfonieorkesten van Madrid en Barcelona. in 2007 heeft Mr. Mompó gewerkt als jurylid voor de Trumpet Contest van Benidorm, met Maurice Andre en andere belangrijke persoonlijkheden uit de trompetwereld. Hij is lid van de Collage Brass ensemble en speelt solo trompet met het Symfonieorkest van het Teatro Chapi de Villena. Sinds 2002 geeft hij les op de faculteit Muziek en podiumkunsten, en sinds 2004 geeft hij les aan het Conservatorium “Manuel Massotti Littel” in Murcia.

Vicente Campos (Spanje)

Vicente Campos begon zijn studies aan de School of Music van de Muziekvereniging van Montserrat (Valencia) en gaf les aan the Superior Conservatory of Valencia. Hij verdiende al the Special Award of Honor of superior degree, gespecialiseerd in trompet, 1st. Young Musicians Award and 1st. Award Mariano Puig. Vicente Campos bereikte the Master of Musical Aesthetics and Creativity from the University of Valencia. Onlangs heeft hij het diploma of Advanced Studies (deA) en momenteel maakt hij zijn doctoraat aan de Universiteit van Valencia. Hij trad als solist op met grote orkesten en groepen in de Spaanse muziekwereld en hij heeft verschillende albums en cd’s als solist met verschillende kamerorkesten, zoals de opname van de ‘Concerti Accademici “van Francisco José de Castro en the” Collegium instrumentale “, met een uitstekende recensie vanuit het Goldberg magazine. Sinds 1996 runt hij de cursussen en het muziekfestival van Montserrat (Valencia).

Hoorns

Frøydis Ree Wekre (Noorwegen)

Door middel van een lange en indrukwekkende carrière als een van ’s werelds toonaangevende blazers, als professor en beroemde culturele persoonlijkheid, is Frøydis’ werk van enorme waarde voor de kunst van het hoorn spelen en het repertoire van de hedendaagse muziek. Haar kenmerkende toon en communicatieve vaardigheden hebben publiek en componisten ontroerd over de hele wereld, en talrijke werken werden speciaal voor haar geschreven. Frøydis Ree Wekre werd geboren in 1941 in Oslo in een muzikale familie. Ze studeerde piano en viool (ze speelde in the Norwegian Broadcasting Junior Orchestra) voor ze hoorn begon te spelen op 17- jarige leeftijd, omdat ze gefascineerd geraakt was door het geluid van de hoorn en het idee van haar eigen stem in het orkest te hebben. Ze studeerde verder hoorn in Zweden, Rusland en de Verenigde Staten. Bekend als docent en performer, gaf Frøydis masterclasses en workshops in heel Europa en Noord-Amerika. Haar boek On Playing the Horn Well is vertaald in verschillende talen, en ze heeft veel artikels geschreven voor diverse publicaties, waaronder The Horn Call. Ze pleit voor oefenen van lip en mondstuk tijdens het wachten op een bus, zelfs als je als excentriek zou kunnen worden bestempeld.

Trombone

Ian Bousfield (Engeland)

Ian Bousfield blinkt al een kwarteeuw uit in meer facetten in de muziekindustrie dan alleen trombone. Hij maakte deel uit van de grootste orkesten in de wereld. Als solist op zowel hedendaagse als oude instrumenten. Hij gaf les aan de “the Royal Academy” in London. Geboren in York in 1964, is Ian een product van de Brass band traditie in het Noorden van Engeland. Zijn eerste lessen kreeg hij van zijn vader en nadien van Dudley Bright, welke nadien Ian nog heeft vervangen in de “London Symphony Orchestra”. De bijzonderste momenten welke hij meemaakte in de Brass Band wereld waren tussen zijn 14de en zijn 18 de met de “Yorkshire Imperial Band” met wie hij het Nationaal kampioenschap won in 1978, the British Open in 1981 en 2 maal the Yorkshire Championships in 1980 en 1981. In 1979, op 15 jarige leeftijd won hij de “Shell London Symphony Orchestra scholarship”, waardoor zijn carrière voornamelijk gericht was naar de orkesten. Maakte deel uit van het Europees Jeugdorkest o.l.v. Claudio Abbado en maakte een kleine stop aan de “Guildhall School of Music and Drama in London” alvorens hij solotrombonist werd aan “the Halle Orchestra” in 1983. Na 5 jaar werd hij solo trombonist aan de” London Symphony Orchestra” waar hij gedurende 12 jaar bleef. In 2000, na een succesvolle auditie werd hij solotrombonist aan de “Vienna Philharmonic/Vienna State Opera” – de eerste, tot op vandaag Britse muzikant in het orkest.

Vincent Lepape (Frankrijk)

Vincent Lepape geboren te Rouen op 21 maart 1972, begon zijn muzikale opvoeding in Rouen bij Gilbert Moisand, vervolgens studeert hij verder bij Jacques Mauger alvorens hij op 16 jarige leeftijd start aan “Conservatoire National Supérieur de Musique de Paris”. Daar volgt hij de opleiding van Gilles Millière en bekomt een eerste prijs trombone alsook een tweede prijs kamermuziek in de klas van Jean Douay. Hij perfectioneert zijn studies bij Yves Demarle en behaalt in 1992 een prijs uitmuntendheid. In 1994 wint hij de auditie voor trombone solo aan l’orchestre du Théâtre Royal de Turin en in 1998 sticht hij het kwintet Pentabrass. Hij speelt regelmatig als solist over de ganse wereld en sinds 2007 is hij docent aan Pôle Supérieur du Conservatoire de la Vallée d’Aoste. Zijn leerlingen komen van over gans de wereld. In 2009, neemt hij deel met het kwintet aan het European Brass Orchestra met ondermeer Mnozil, Spanish Brass, Epsilon en Belgian Brass o.l.v. Sylvain Cambreling. Sinds 2011, is Vincent Lepape artistiek directeur van het festival: MasterBrass de Palazzolo sull’Oglio waar hij grote internationale trombonisten op uitnodigt.

Euphonium

Bastien Baumet (Frankrijk)

Geboren in 1988 in Pon-Saint-Esprit, debuteert bastien zijn muzikale opvoeding op 6 jarige leeftijd. Hij behaalt in 2003, een gouden medaille op Euphonium met felicitaties van de jury aan het Ecole Nationale de Musique de Nîmes in de klas van Patrick Maurin. In 2005 behaalt hij zijn diploma muziek alsook een gouden medaille met felicitaties van de jury aan het Ecole Nationale de Musique de Villeurbanne in de klas van Christian Delange. In 2006, op 17 jarige leeftijd wordt hij toegelaten aan het Conservatoire National Supérieur de Musique et de Danse de Paris. Hij speelt zowel als solist als in kamermuziekverband, alsook met harmonie orkest, Brass band en Symfonisch orkest. In het jaar 2007 maakt hij deel uit van la Musique de la Flotte de Brest alsook bij Orchestre de la Musique de l’Air et à l’Orchestre d’Harmonie des Gardiens de la Paix de la Préfecture de Police de Paris. In 2008, wint hij de 1ste prijs op de Internationale wedstrijd in JEJU, Zuid Korea. In juni 2012 wint hij de 1ste solisten prijs in de het Open Brass Band kampioenschap van Amboise en bekomt hij een 1ster prijs aan het CNSM van Parijs met vermelding “Zeer goed” met unanimiteit van de jury in juni 2009. Hij is docent aan het Conservatorium van het 13de arrondissement in Parijs sinds juli 2011.

Tuba

Roland Szentpali (Hongarije)

Rolands Szentpali, geboren in Hongarije in Nyiregyhaza in 1977. Hij startte zijn muzikale opvoeding op 12 jarige leeftijd. In 1991 ging hij naar het Bela Bartok conservatorium in Budapest in de klas van Jozsef Bazsinka en Gabor Adamik. Op 16 jarige leeftijd won hij de 1ste prijs op de National Brass Competition in Hongarije en kreeg de kans op solo te spelen in de Ferenc Liszt Musicacademy, Budapest met het Symfonisch orkest. Voor dit concert schreef hij zijn eerste orkestwerk welke een concertino voor tuba en orkest was. Het werd uitgezonden op de Hongaarse Televisie. Na dit succes liep zijn carrière als Tubist en componist parallel. Hij won 7 Internationale Tuba wedstrijden in Sydney, Lieksa, Jeju, Munich, Budapest, Gdansk, etc… Hij speelt sinds kort als solo tubist bij het Hongaars Nationaal Orkest.