Fabien Wallerand

Who is... Fabien Wallerand?

Meet our star: Fabien Wallerand

Fabien behaalde een eerste prijs tuba en kamermuziek aan het Nationaal Conservatorium voor Muziek in Lyon, in de klas van Melvin Culbertson, Fabien Wallerand is finalist van de internationale wedstrijd Guebwiller.

Lid van het Koperenensemble Belgian Brass

Hij speelde in het Nationaal Orkest van Bordeaux, Toulouse, Lyon, Orchestre de Paris, Orchestre National de France, Orchestre Philharmonique de Radio France, de Opéra National de Lyon, het Orchestre de la Suisse Romande en het orkest van Lausanne (Zwitserland).

Zijn passie voor kamermuziek zorgt ervoor dat hij lid wordt van het Koperensemble Belgian Brass in 2014. Daarnaast is hij regelmatig te gast als docent in verschillende universiteiten en prestigieuze festivals om masterclasses te geven: Spanish Brass Festival (Spanje), Pentabrassfestival (Italië), festivals Bogota en Pereira (Colombia), Latijns-Amerikaanse Academie voor Tuba Caracas (Venezuela), Nationale Universiteit van Seoul (Korea). Na zijn opleiding aan het Conservatoire du 13ème arrondissement in Parijs en vervolgens aan de CNSM in Parijs, is hij momenteel professor tuba aan de Haute Ecole de Musique in Genève (Zwitserland). Fabien Wallerand is sinds 2004 Tuba Solo van het Opéra National de Paris en lid van het koperkwintet van de Opéra National de Paris. Hij is Melton artiest.