Ole Edvard Antonsen

Who is... Ole Edvard Antonsen

Meet our star: Ole Edvard Antonsen

Ole Edvard Antonsen is een van Werelds bekendste solisten en de grootste internationale ster van Noorwegen. Antonsen soleerde op de grootste internationale podia in meer dan 40 landen zoals Carnegie Hall NY, Musikverein in Wenen, Suntory Hall Tokyo, Sydney Opera House, Barbican Hall Londen, Philharmonie en Konserthaus Berlijn en ook in grote stadia zoals Olympia Halle Munchen, Seoul Olympic Stadium etc.

Een merkwaardige, veelzijdige muzikant 

Zijn merkwaardige veelzijdigheid als muzikant betekent dat hij zowel thuis speelt met een symfonieorkest of samenwerkt met pop, rock en jazzmuzikanten. Hij trad op met grote orkesten zoals Berlin Philharmonic Orchestra, London Symphony Orchestra, BBC Philharmonic Orchestra, Atlanta Symphony Orchestra, Tokyo Philharmonic Orchestra, Sao Paulo Symphony Orchestra OSESP, Australian Chamber Orchestra, enz.… en werkte samen met dirigenten zoals Mariss Jansons,
Wolfgang Sawallish, Philippe Herreweghe, Kent Nagano, Dimitri Kitayenko, om er maar een paar op te noemen.

Pop en rock Muzikanten zoals John Miles, Level 42’s Mark King, Lisa Stansfield, Ute Lemper, Secret Garden maken ook deel van mensen waar hij me samenwerkte, alsook jazz ensembles zoals The Metropole Ochestra (Nederland), Willem Breuker Kollektief en zijn eigen jazz ensembles. Ook als dirigent was hij reeds aan het werk met orkesten zoals Stavanger Symphony Orchestra, Bergen Philharmonic Orchestra, Gothenburg Symphony Orchestra, Sao Paulo Symphony Orchestra en het allereerste project met het wereldorkest “ World of Winds” in 2006.

Actief als chef-dirigent bij 'The Royal Norwegian Airforce'

Sinds 2006 is Antonsen actief als chef-dirigent en artistiek directeur bij The Royal Norwegian Airforce Band, sinds 2010 dezelfde rol bij The Norwegian Wind Orchesta. In augustus 2007 werd hij benoemd tot commandant van de Koninklijke Noorse Orde van St. Olav door Zijne Majesteit Koning Harald van Noorwegen voor zijn formidabele bijdrage aan de Noorse muziek, zowel in Noorwegen als in het buitenland.

Ole Edvard Antonsen heeft meer dan 60 Cd’s in alle genres opgenomen voor labels als EMI, Universal, BMG, BIS. In 1994 nam hij de officiële Olympische Fanfare op voor de Olympische Winterspelen in Lillehammer.

Antonsen heeft meer dan 60 belangrijke werken geschreven speciaal voor zichzelf. De laatste 6-7 jaar componeert hij ook stukken die hij heeft opgenomen op cd en gebracht heeft op meer dan 350 concert overal in de wereld.