Over IBBA

Since 2013

WAT IS IBBA?

De ‘International Belgian Brass Academy’ of kortweg ‘IBBA’ vindt sinds 2013 plaats in de stad Harelbeke, waar het mede door de steun van een cultureel geëngageerd stadsbestuur een vast onderdak kreeg.

IBBA is een artistiek hoogstaand muziekfestival dat 2-jaarlijks georganiseerd wordt
door het ensemble ‘Belgian Brass’.

Méér dan een klassiek muziekfestival

Sinds de 1ste editie geniet dit festival een reputatie tot ver buiten de landsgrenzen en blijft het gestaag aan bekendheid winnen. De sleutel tot het artistiek succes ligt in de beoogde doelstelling, nl. een symbiose creëren tussen enerzijds een pedagogisch platform en anderzijds een artistiek hoogstaande concertreeks. Het festival omvat dus m.a.w. een ruim aanbod van specifieke master classes, workshops en clinics, door gerenommeerde docenten, in combinatie met een uitzonderlijke reeks van recitals en concerten door internationale topsolisten en ensembles.

Een verrassend geheel van muziekstijlen

IBBA is mede hierdoor uitgegroeid tot een zeer uniek en bijzonder evenement. Men zou het kunnen catalogeren als ‘klassiek’ festival, maar biedt ook vele andere genres aan. Vaak versmelten deze uiteenlopende stijlen dan ook op eenzelfde podium tot een zeer verrassend geheel.


Het muzikaal aanbod is dus zeer gevarieerd, en laat het publiek proeven van nieuwe en buitengewone muzikale combinaties.
Belgian Brass heeft in de editie van 2019 andermaal een artistiek hoogstaand, aantrekkelijk en heel apart programma uitgedacht, toegankelijk voor voor jong en oud!

What to expect in 2019?

Stars of Brass

Met de steun van onze partners, sponsors en de stad Harelbeke, zal het ensemble ‘Belgian Brass’ u op de 6de IBBA(van 7 t.e.m. 13 april 2019) andermaal verrassen met een prachtig muzikaal aanbod.

De ‘sterren van de koperblazers’, ‘Stars of Brass’, zal u doen genieten en in vervoering brengen…
Het wordt een muzikaal gebeuren met ongeëvenaarde virtuositeit en artistieke kwaliteit ten top…
Solisten en ensembles van wereldformaat zullen het beste van zichzelf geven gedurende de ganse festival-week in CC Het Spoor!


IBBA 2019 gaat dit jaar door van 7 tot 13 april in CC Het Spoor te Harelbeke.

De organisatie

Dit ensemble verwierf doorheen de jaren zijn faam in binnen- en buitenland, door het brengen van subtiel samenspel en sprankelende kamermuziek in een breed en uiteenlopend repertoire, dat alle stijlen en genres omvat, van renaissance tot hedendaagse muziek.
Een ander uniek en specifiek aspect van Belgian Brass weerspiegelt zich in zijn bezetting, samengesteld uit 10 prominente koperblazers en 2 gerenommeerde slagwerkers, allen verbonden aan professionele symfonieorkesten met Europese uitstraling.